Jo,- det er rigtig nok - det VAR en fisketur i Karup Å !!!

Detaljer

Jo,- det er rigtig nok - det VAR en fisketur i Karup Å !!!

01

Vejret var ikke med os, det var tropesommer og Åen nærmest kogte. Ikke desto mindre blev der iflg. fangstrapporterne på Karupaa.dk fanget 13 ørreder fra 1,4 kg til 7,2 kg om fredagen som vi ankom sidst på eftermiddagen .
De de hørte om vores ankomst blev de nede i hullerne for om lørdagen blev der kun indrapporterer 2 ørreder på 2,7 og 5 kg. Om søndagen blev der rapporteret 3 ørreder fra så lidt som fra 0, 77 til 2,1 kg.
Bare lige for at demonstrere, at det altså hverken var os eller den senere omtalte kulottesteg der var skyld i vores magre resultat.
Deltagerne Mogens, Finn, turleder Morten og jeg selv var alle af de senere årgange så nattefiskeriet var vi alle enige om at forpasse. Morgenfiskeriet var heller ikke alt for entusiastisk. Morten og Leif dristede sig dog ud af fjerene i et par timer fra ved 7 tiden.
Aften fiskeriet gik bedre, men bortset fra en enkelt lille afhopper, hverken så eller hørte vi noget til de store havørreder....og heller ikke de små. Temperaturen var 30 grader.
Turens højdepunkt var som billedet viser da vi brugte tiden på at botanisere i området efter zoner herunder Ikasts egne zoner. Vi fandt et af de listige steder, hvor vi skulle gennem et område med frilandskøer med store horn og vi var i første omgang en del betænkelige. Ingen af os var trænet ud i tyrefægtningens kunst.
Først da Finn fik kysset en af dem på panden og klappet den venligsindet, turde vi begive os ind på området med livet som indsats. Det viste sig, at det lidt truende udseende frilandskvæg med de store horn var fredelige nok og det var bestemt indsatsen værd. På den anden side indhegningen lå en fiskehytte med sovepladser og moderne bekvemmeligheder opad en virkelig flot og snoet Å at fiske i

.02

03

04

05

06

Ved Haderup rensningsanlæg fandt vi et lille idyllisk sted hvor der kunne overnattes
(2 ovenstående billeder)

07

Vi besøgte et nærliggende sted med salg af fiskeudstyr og uldtrøjer. De havde denne StormP krigsmaskine stående til at bekrige åens vegetation med.

Vi indlogerede os på pension Hørby med alle vor pakkenelliker. Stedets ejer, Mogens, var bortrejst i weekenden så vi måtte selv lave mad. Og dét må jeg sige til Mortens ros..... ikke noget med pølser, pølsebrød og billig ketchup, næ-næ Morten havde købt ind til mørbradgryde og æblekage til den ene dag og ikke mindre en d culottesteg, hasselbak kartofler og vandmelon til næste dag.
Til morgenmad stod den på spejlæg, bacon, brieost , skæreost, syltetøj mv .
Frokost bestod af 3 slags sild, lune stegte mørbradbøffer og andet godt. Jeg behøver vel ikke nævne at herlighederne blev ledsaget af god rødvin og portvin til dessert. Så vi levede godt.

08

Åen ved Hørby Pension

09

Det var en hyggelig fisketur og vi fik da prøvet grejet. Området inklusiv naturen omkring den jyske å var en lise for sjælen og den fik vi med hjem i forædlet behold.
Personlit vil jeg takke deltagerne for en yderst behjælpelig instruktion til et føl som mig.
Uffe

   
Mon maj 2012 119.png
   
© ALLROUNDER