Pinsetur til det jyske tørflue paradis Simested Å

Detaljer

 

Pinsetur til det jyske tørflue paradis Simested Å
forsidesimstedFinn og jeg havde tilmeldt os denne tørfluetur gennem FFFD, der var 9 deltagere inc. Turleder og instruktør.

Aftalen var at mødes for enden af Holbæk motorvejen fredag eftermiddag, for derfra at følges via hurtigfærgen Odden - Århus til Ålestrup. Det startede fint med at Holbæk motorvejen i Vestlig retning var lukket pga. et uheld, så Finn blev forsinket, og måtte selv kører helt til Odden færgehavn. Færgen var heldigvis forsinket, så han nåede frem inden afgang. Sjov ansigtsfarve hans forældre havde ved ankomsten til havnen, tror aldrig hans mor har prøvet en lignende tur.

Vel om bord på færgen, fik vi en flot sejltur til Jydernes hovedstad. Vejrmæssig var der dømt Dansk sommer, nærmest hedebølge, dejligt efter det kolde forår vi har haft.

Ved ankomsten blev vi budt velkommen, fik anvist vores hytte, samt gennemgået weekendens program. Herefter forkyndte John Pettermann, evangeliet omkring tapering på tørflue forfang. Forfang samles af Fluocarbon line fra 0,48 til 0,15 alle i forskellige længder, til et samlet forfang omkring de 4 meter. Med dette setup, præsenteres tørfluen på bedste vis. Maden blev leveret fra det lokale hotel, så der var rig lejlighed til hygge smak, og lidt fluebinding resten af aftenen.

Lørdag var vejret varmt, så formiddagen stod på kastetræning på plænen. Her var programmet forskellige tørflue kast, fælles for den alle var evnen til at undgå at fluen streamer på overfladen. Reatch, snake, over eller under power kast blev demonstreret og prøvet. Eftermiddagen var om mulig endnu varmere så vi tog en tur rundt til diverse pladser op og nedstrøms Ålestrup. Åen består af mange fede stræk, flot natur, med masser af fisk. Naturen i dette jyske glansbillede, er helt i særklasse. Ådalen bugner af natur og dyreliv, åen bugter sig gennem dette super flotte kuperede landskab.

Aftensmaden blev leveret tidligt, herefter var det ud til åen for at svinge fluerne.

Aftenen var perfekt, temperaturen gennem dagen, havde sat gang i klækningerne. Befriende at se en Danica nymfe forvandle sig fra nymfe til Dun, for derefter at lette fra overfladen. Hvis den ikke inden blev inhaleret af en bækørred. At gå ved åen, nyde naturen, akkompagneret af nattergale sang , og så se bækørrederne stige til din flue, nærmer sig bibelske dimensioner. Vi sluttede aftenen i foreningens lokaler for at hygge, binde lidt fluer, mm.

Søndag var igen en varm affære, så efter morgenmad, og oprydning blev det kun til lidt sjov nedstrøms Ålestrup, inden vi tog turen hjemover.

Det blev til nogle flotte Bækørred, men ingen med størrelse.

Dejligt at opleve lidt andet fiskeri, end det hjemlige Kystfiskeri.

FFFD Simested 2012 003

FFFD Simested 2012 010

FFFD Simested 2012 013

FFFD Simested 2012 037

FFFD Simested 2012 054

FFFD Simested 2012 056

På kanten af det døde hav

Finn og Morten

   
FFFD Simested 2012 056.png
   
© ALLROUNDER