Aftentur på Nordkysten

Detaljer

Aftentur på Nordkysten

Begravet i arbejde til op over begge øre, ringer telefonen til middag. Bombarda Klaus ”skal du med på Stevns i morgen tidlig” AAAH  Far er arbejdsramt, det der arbejde tager for meget at ens fritid. Maj 2012 Billeder f150

 

Så - Nej ikke noget morgenfiskeri til mig.

Hvad med en hurtig aftentur i stedet, fruen skal være barnepige for familien? Aftale - men lad og snakkes ved sidst på eftermiddagen, når vi har studeret vejrmeldingen.

Dagen på arbejde blev lidt lettere ved tanken om den forestående fisketur.

Men – vinden tog til og sidst på eftermiddagen, stod det klart at Stevns var lukket land. Herefter meldte Bombarda Klaus fra.

Ringede i stedet til Rasmus, der straks var klar til en tur på nordkysten – af sted mod Rågeleje.

Vel ankommet til Heatherhill bakkerne og efter en skøn tur gennem den flotte slugt, kunne vi starte fiskeriet. Fed plads med en fin sandrevle hvor det er muligt at fiske ud over mørk bund.

Masser af aktivitet i overfladen Rasmus landede 2 Hornfisk, inden jeg fik skiftet flue fra Kobberbassen til en stor og tung Pattegris. Over på den anden side af Rasmus og så stille og roligt bevæge mig hen af revlen. Havde besvær med at kroge Hornfiskene, der var masser af kontakter men kunne ikke få dem kroget.

Tankerne kredsede om en laaang hjemtur, hvis det ikke lykkedes mig at tage så meget som en enkelt Hornfisk.

Bedst som tankerne fik frit løb og de mørke skyer mod vest nærmede sig, var der flex på klingen. En fin Havørred havde indhaleret den store rejeflue, og fighten kunne begynde. Den var godt nok sur, men ind kom den.

Maj 2012 Billeder fra nordkysten 002

Her står man så uden målebånd på stranden og tænker er den over målet? skal den ud igen, tænk hvis Hr. Rasmus Jensen tager far i at hjemtage en HØ under målet. Anyway den blev bedømt til over de magiske 40cm, så den fik en på lampen og op til rygsækken.

Rasmus var ikke sen til at kontrolmåle dyret, 42cm – Der er jo ikke noget galt med fars øjemål , så et medlemskab af Team 38 kom aldrig på tale.

Maj 2012 Billeder fra nordkysten 005

Inden lukketid fik jeg en enkelt Hornfisk, den fik Rasmus med hjem til stegepanden. Vinden skiftede og aftog, så turen op gennem slugten tilbage til bilen var dejlig behagelig.

Maj 2012 Billeder fra nordkysten 010

Fedt med de spontant aftalte fisketure, de kan kun beskrives på denne måde - Prøv det!

På kanten af det døde hav

Rasmus og Morten

   
Stevns 27-4-12 001.png
   
© ALLROUNDER