Laks på 12,5 22-05

Detaljer

hermed en melding fra i søndags (22.april).

Da tågen lettede en smule lige over middag, sejlede vi fra Klintholm Havn for at give laksefiskeriet en chance. I første omgang kom vi kun ud omkring Kondomet før tågen atter indhyldede båden. For at holde koncentration i top, fisker vi ikke under sådanne forhold men holder blot øjne, ører og ikke mindst radaren åben. På et tidspunkt passerer et skib forbi, hvor det af såvel tågehornet som radarskærmen fremgik, at det havde anseelig størrelse. På trods af afstanden på 450-500 meter, kunne vi end ikke ane konturerne af skibet. Tågen begyndte dog at lette lidt, og da det klarede helt op, besluttede vi os for en tur til 40-meteren, hvor vi ville kunne nå et par timers fiskeri.

Efter ca. 1½ times trolling har en 5½¨ Apex i 60 fods dybde fristet en laks over evne. Den kommer planmæssigt mod båden, men med godt tyve meter line ude, lykkedes det for laksen at få linen viklet rundt om en del af motorbeslaget på en sådan måde, at jeg ikke kan få linen fri. Samtidig stiller laksen sig fremme og nede under båden, så jeg heller ikke kan nå den del af linen der går ud til fisken. Et lille skub fremad med motoren får dog laksen til kvittere med et meterhøjt spring bag båden, og den har nu bragt linen bagud og op, så jeg kan få fat i den med en anden fiskestang. Herefter begynder en fight på “20 meter håndline” som bringer fisken til bådsiden 6-7 gange, inden den er så udtrættet, at jeg kan trække den over rammen til nettet som Lotte straks lukker.

Mod alle odds er det lykkedes os at få denne 12,5 kilos laks i båden, og selvom den ikke går over i historien som en af de største laks, er det en af dem med en helt vild oplevelse tilknyttet.

Mvh...Jens

formandfoto

   
Stevns 27-4-12 001.png
   
© ALLROUNDER